Moviments de sorra a Cala Berenguer, al Francàs.

Traslladen al Francàs sorra acumulada al Port de Coma-ruga

Els sediments es deixen a la zona del càmping perquè els corrents del mar els distribueixin de forma natural

Ha trigat, però finalment ja han començat els treballs per dragar sorra acumulada al Port de Coma-ruga i portar-la a la platja del Francàs. Són unes tasques que fa el Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) i que es desenvolupen, en bona part, de nit.

D'aquesta manera, es treu la sorra que s'ha acumulat a la zona sud del Port, entre el riuet i el Club Nàutic. Els temporals havien fet que molta sorra quedés acumulada en aquest punt, fins al punt que fa uns dies va arribar a col·lapsar la sortida. Les màquines treballen principalment de les nou del vespre a primera hora del matí, per afectar el menys possible els banyistes.

Sorra per a la platja del Francàs

La sorra es trasllada a la platja del Francàs, entre el búnquer i Cala Berenguer, que és la més afectada per l'erosió. La regidora de Platges del Vendrell, Bàrbara Peris, ha explicat a TarragonaDigital que la sorra es deixa al costat del búnquer, davant el càmping. Després s'espera que els corrents marins la distribueixin de manera natural per tota la platja.

Els treballs per redistribuir sorra a les diferents platges de la demarcació s'han estat fent els últims mesos. En alguns casos, però, les aportacions han tingut una curta durada, ja que nous temporals s'han endut la sorra. La platja del Francàs és la més afectada del municipi del Vendrell, i els veïns de la zona fa temps que demanen solucions.

L'erosió ha estat tan pronunciada els últims anys que l'aigua ha arribat a tocar d'alguns edificis. Un dels més afectats és el conjunt Finisterre, que va veure com els temporals de mar destrossaven una passarel·la. Des de Costes apunten que la solució més duradora ha de ser la construcció del camí de ronda, que s'hauria d'executar el 2023.  

Una màquina dragant sorra del Port de Coma-ruga.
Els treballs per dragar sorra del port s'estan fent de nit. | Cedida