Mar Vázquez, en roda de premsa.

Una treballadora de l'Ajuntament del Vendrell denuncia a fiscalia els dos últims alcaldes

Mar Vázquez, delegada d'UGT, els acusa de prevaricació per «no respectar» les bases d'una convocatòria

Una treballadora de l'Ajuntament del Vendrell ha denunciat a la fiscalia l'actual alcalde, Kenneth Martínez, i l'anterior, Martí Carnicer. Els acusa de prevaricació, desviament de poder i prendre una decisió arbitrària en un assumpte administratiu. També ha denunciat les exregidores Eva Serramià i Camil·la Barnadas.

En una roda de premsa, la treballadora, Mar Vázquez, delegada d'UGT al consistori, ha explicat que la denúncia s'ha presentat també als Jutjats del Vendrell i al Síndic de Greuges. Els fets es remunten al 2016, quan Vázquez va opositar per a una plaça de coordinadora de Serveis Bàsics. La treballadora va superar el procés i va ser proposada per ocupar el lloc de treball pel tribunal. 

Però la Junta de Govern Local celebrada l'agost del 2016 va decidir deixar la plaça deserta. «La Junta ha de ratificar el nomenament, no pot deixar desert el lloc perquè no li agrada la persona que ha guanyat», ha lamentat Vázquez. La plaça es va donar a un altre treballador, que no la va acceptar, i el 2019 es va eliminar aquesta figura del coordinador.

El TSJC li dona la raó

La delegada sindical va portar el cas a la justícia, que en un primer moment va donar la raó al consistori. Però una segona sentència del TSJC d'octubre del 2019 va anul·lar aquesta resolució i va donar la raó a la treballadora, comminant al consistori a solucionar l'error. «En gairebé dos anys no han donat compliment a la sentència, raó per la qual he decidit anar a la fiscalia», ha afegit Vázquez.

La treballadora denuncia tant l'alcalde de l'anterior mandat, Martí Carnicer, com l'actual, Kenneth Martínez, que «no ha aplicat la sentència». També l'exregidora de Recursos Humans, Camil·la Barnadas, i l'ex-primera tinent d'alcalde, Eva Serramià, que va presidir la Junta de Govern de l'agost del 2016.

Kenneth Martínez ha apuntat que coneix «els riscos de ser alcalde» i que aquesta denúncia és sobre «un tràmit administratiu ja judicialitzat». «El meu objectiu és millorar les condicions laborals del conjunt de la plantilla, i de la policia i la seguretat ciutadana», ha afegit. Uns aspectes que «no estan condicionats a circumstàncies personals», segons el batlle.