Una imatge de la recollida de la brossa al Vendrell.

Treballadors de la recollida de residus amenacen amb una aturada del servei a Calafell

El comitè d'EcoBP es mostra disconforme amb la manera com s'està fent la municipalització

La municipalització del servei de recollida de residus a Calafell no serà un camí de roses. L'Ajuntament va anunciar fa pocs dies la desvinculació del servei mancomunat del Consell Comarcal, que presta l'empresa EcoBP, que serà efectiva el pròxim 15 de març. Es posarà així punt final a deu anys amb el servei mancomunat al Consell.

Però el comitè d'empresa d'EcoBP i el sindicat UGT han posat el crit el cel per la manera com s'està fent aquesta desvinculació. En una nota enviada als mitjans, lamenten que no s'ha dut a terme «cap negociació amb els treballadors» i que la decisió s'ha pres de manera «unilateral» per part del consistori.

Aturar el procés i buscar el consens

Actualment són una trentena els treballadors d'EcoBP que estan adscrits al municipi de Calafell. Tot i que des de l'Ajuntament van anunciar la subrogació d'aquests treballadors, des d'UGT asseguren que no hi ha cap garantia pels actuals contractes fixos indefinits, i afegeixen que aquests passaran a ser «personal laboral interí», amb la qual cosa «estaran sota l'espasa de Dàmocles de la convocatòria de places de l'administració pública».

A més de criticar l'actitud de l'alcalde, Ramon Ferré, en aquest assumpte, els treballadors demanen que s'aturi el procés i es convoqui «un debat d'àmbit comarcal» per arribar a una solució «de consens». Com a primera mesura de pressió, el sindicat ha anunciat una «imminent acció de protesta», però ja avisen que, en cas de no haver-hi un «canvi radical de la situació», la segona fase de protestes comportaria «una aturada total del servei a Calafell».