Protesta del comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell.

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell alerten que la manca de sanitaris no permet cobrir les baixes

Lamenten que es troben «sota mínims» i que això acaba afectant l'atenció que es dona als ciutadans

El comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ha reiterat les queixes per la manca de personal sanitari que pateix el centre. Una situació que no és nova, però que s'ha vist agreujada els últims mesos per la marxa de treballadors. «Actualment hi ha molta mobilitat de sanitaris, i molts prefereixen estar a un altre lloc que aquí», sentencia Òscar Blasco, del comitè d'empresa.

Si la plantilla de sanitaris de l'Hospital ja fa temps que és curta, actualment està «per sota dels mínims necessaris». Això vol dir, segons el comitè, que quan hi ha baixes de treballadors «no hi ha prou personal per cobrir-les». Per aquest motiu hi ha torns que no s'estan podent cobrir.

Elevada càrrega de treball

Una altra derivada d'aquesta situació és que hi ha una càrrega de treball més gran pels sanitaris del centre. «Ens deneguen dies de festa per cobrir els torns que queden descoberts», afirma Blasco. Per tot això, els sanitaris no veuen «la llum al final del túnel», després d'anys «de retallades, de la Covid i, ara, de les llistes d'espera». 

El pitjor de tot això, afegeixen, és que acaba perjudicant l'atenció que rep la ciutadania de la comarca. Des de la Xarxa Santa Tecla han declinat fer valoracions sobre les queixes del comitè d'empresa. Amb tot, en altres ocasions ja han apuntat la dificultat que hi ha actualment per trobar personal sanitari. 

Decebuts amb el paper dels polítics

Pel que fa a l'esperada ampliació de l'Hospital, des del comitè d'empresa tenen assumit que és una cosa que anirà per llarg. A més, es mostren decebuts amb els polítics de la comarca per les negociacions que estan mantenint amb la Generalitat per aquest tema. «No pot ser que diguin que estan satisfets de com va l'assumpte», apunten.

Respecte a la nova àrea d'atenció continuada que s'està fent a l'Hospital, afirmen que és una «reestructuració, en cap cas una ampliació».