Treballadors de l'Hospital del Vendrell, en plena crisi per la Covid-19.

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell: «Esgotats, però amb força i esperança»

Actualment són 22 els ingressats amb coronavirus al centre hospitalari

L'Hospital del Vendrell manté la seva tasca incansable d'atenció als malalts de coronavirus, en un dia a dia cada cop més complicat. Tot i això, els treballadors mantenen la força, i relaten cada jornada que passa a través d'un seguit de fotografies que es pengen al Facebook del comitè d'empresa. Precisament un dels infermers integrants del comitè, José Miguel Magán, ha descrit com es troben actualment els sanitaris del Vendrell, quan es porten ja deu dies d'emergència per l'expansió de la Covid-19.

En declaracions al programa de RTV el Vendrell 'Covid-19 Al dia', Magán ha assegurat que els treballadors comencen a estar «esgotats», però que mantenen «la força i l'esperança per continuar desenvolupant la nostra feina». L'infermer ha detallat que aquest dimecres 25 de març al matí hi havia 22 pacients ingressats amb coronavirus a la tercera planta de l'hospital, i vuit més dels quals s'estaven esperant els resultats dels tests.

 

Vint sanitaris a l'espera de resultats

Pel que fa als sanitaris, n'hi ha vint que estan a l'espera de resultats, perquè han tingut «contactes de risc». Tot i això, Magán ha afegit que no hi ha cap sanitari ingressat en aquest moment. «La situació és sostinguda, amb certa tensió», ha afegit el treballador, que ha remarcat que ja comença a haver-hi mancances en els Equips de Protecció Individual (EPIs). «Estem reutilitzant algun material», ha apuntat.

Tot i que l'infermer de l'Hospital del Vendrell creu que en el futur s'haurà de fer una «reflexió» sobre les retallades que ha patit el sector des del 2008, en els moments actuals assegura que tot l'equip de l'hospital «està unit, des del director fins a l'últim treballador, és una situació excepcional». Magán ha agraït les mostres de suport que reben cada dia dels ciutadans i ha donat un missatge d'esperança a tothom: «Dins de la gravetat de la situació, ens en sortirem». Precisament aquest dimarts es va donar la primera alta d'un pacient que havia estat ingressat per coronavirus al Vendrell.

Sanitaris atenent un pacient a l'Hospital del Vendrell.
La tercera planta de l'Hospital està reservada pels positius de la Covid-19. | Facebook Comitè HC del Vendrell