L'obra que s'exposa al Museu Deu del Vendrell.

Tres museus del Vendrell participen en la celebració dels 175 anys del Gran Teatre del Liceu

Exposen obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu

Tres museus del Vendrell prenen part en un projecte impulsat amb motiu de la celebració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu. Porta per títol 'Museus i Liceu: una història compartida' i vol ser una manera de fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.

Un total de 121 equipaments culturals del país han triat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu. S'exposaran a les seves seus entre el 15 de març del 2022 i el 31 de juliol del 2023.

Per part del Vendrell, hi prenen part el Museu Deu, la Casa Museu Àngel Guimerà i el Museu Pau Casals. El primer ho fa amb l'obra 'El Liceu' de Frederic Lloveras Herrera (1912-1983), una peça que normalment està en reserva. És una aquarel·la on es representa la façana del Liceu des de l’altra banda de la Rambla. 

La Casa Museu Àngel Guimerà hi pren part amb dues òperes que s'han representat al Liceu, 'Euda d'Uriac' i 'Tiefland'. A l’entrada del museu s'hi podrà trobar una vitrina amb diferents peces vinculades a aquestes dues obres. 

Finalment, el Museu Pau Casals exposarà a partir del mes de juny el nomenament de Pau Casals com a professor de la càtedra de violoncel del Liceu. Mentrestant es pot veure la peça en línia a través d'aquest enllaç.

Oberta la convocatòria per la Biennal de Ceràmica

Encara en l'àmbit cultural, el Vendrell ja ha obert la convocatòria per la dotzena Biennal Internacional de Ceràmica. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 8 de juliol. El jurat escollirà un màxim de vint obres, que s'exposaran al Portal del Pardo a finals d'any.

D'aquestes, el jurat n'escollirà una que serà la guanyadora del premi de 4.300 euros i exposarà la seva obra durant l'any 2023. En aquest enllaç es pot consultar tota la informació del certamen.