Presentació dels resultats dels pressupostos participatius del Vendrell.

Tres propostes surten guanyadores dels pressupostos participatius del Vendrell

Més de 1.400 persones han pres part a la votació

Un total de 1.436 persones han pres part a la votació dels pressupostos participatius del Vendrell, que es va tancar fa una setmana. El procés va finalitzar aquest dilluns 14 de novembre a la sala de plens de l'Ajuntament, on es van presentar els resultats. Hi van ser convidades les persones i entitats que van prendre part al procés de presentació de propostes.

Dels diferents projectes que s'havien seleccionat com a finalistes, tres han estat els més votats i els que han resultat guanyadors. Entre tots tres sumen 180.000 dels 200.000 euros del pressupost que s'havien reservat per a la iniciativa. Aquestes són les propostes que es duran a terme.

Les tres propostes guanyadores

La proposta més votada de totes (524 vots) ha estat la compra d'un vehicle equipat per a l'extinció d'incendis, amb un cost estimat de 58.928 euros. En segons lloc ha quedat l'actualització de l'inventari d'arbrat diari, dissenyant un pla d'intervenció i plantació. Ha rebut 349 vots i el seu cost és de 48.000 euros.

Finalment, la tercera proposta que es desenvoluparà és fer un camí escolar segur entre les escoles Els Secallets i Pla de Mar a Coma-ruga. S'ha endut 195 vots i es reservaran 80.000 euros per a tirar-lo endavant. 

Avaluació del procés per fer millores de cara a pròximes edicions

El següent pas és fer el tràmit administratiu per executar els projectes i fer-ne un seguiment. El tancament del procés incorpora una avaluació perquè la ciutadania pugui valorar l'experiència i es recullin millores per a pròximes edicions. L'avaluació es pot fer en aquest enllaç fins al diumenge 20 de novembre.

Christian Soriano, regidor de Participació Ciutadana, ha avançat que ja s'està treballant en els comptes participatius del 2023. L'objectiu és «ampliar encara més aquesta participació i que s'arribi a tots els barris i nuclis habitats». La presentació dels resultats del procés del pressupost participatiu 2022 es pot consultar al web municipal.