Rafel Vidal, un dels impulsors dels Tres Tombs de la Bisbal del Penedès.

Els Tres Tombs de la Bisbal del Penedès homenatgen Rafel Vidal, un dels seus impulsors

La celebració comptarà amb la participació de més de vint carros i trenta cavalls

La Bisbal del Penedès tornarà a celebrar la festivitat dels Tres Tombs el diumenge 20 de març d'aquest 2022. La pandèmia del coronavirus va obligar a suspendre la celebració els anys 2020 i 2021, en què es van fer actes alternatius. La progressiva recuperació de la normalitat permetrà que enguany els carros i els cavalls tornin a recórrer els carrers del poble.

Des de l'Ajuntament de la Bisbal han confirmat que més de vint carros i trenta cavalls prendran part a l'acte. La jornada començarà amb un esmorzar popular a les 08.30 hores a la plaça de l'Era de Batre, ofert pel Ball de Diables. Els tiquets es podran comprar el mateix dia a un preu de 6,5 euros.

D'allà és on a les onze sortiran els carros i els cavalls, acompanyats del grup de grallers i tabalers de la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca. Al darrer tomb es farà la tradicional benedicció davant de l'església de Santa Maria de la Bisbal.

Homenatge a Rafel Vidal

Els Tres Tombs 2022 serviran per fer un homenatge a Rafel Vidal, un dels impulsors d'aquesta festa al municipi. Conegut com 'el Rafel del cine', cada any col·laborava en la seva organització amb molta il·lusió. La seva mort va tenir lloc el març del 2020.

Els Tres Tombs de la Bisbal estan organitzats per la regidoria de Cultura i l'antiga associació dels Tres Tombs. També col·labora la Coordinadora dels Tres Tombs de Tarragona i la Federació Catalana dels Tres Tombs. Tampoc seria possible sense un gran nombre de voluntaris bisbalencs que hi prenen part.

La Bisbal del Penedès és un dels municipis integrats dins de la Coordinadora dels Tres Tombs de Tarragona. Aprofitant l'aturada de la pandèmia dels últims dos anys, l'entitat ha impulsat un manual de bones pràctiques per actualitzar aquesta festa. El manual gira sobre tres eixos, el benestar dels animals, prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat, i fomentar la recreació històrica.