Cubells de la recollida porta a porta.

Tret de sortida a la recollida de residus porta a porta a Santa Oliva

Des de l'Ajuntament afirmen que era necessari fer aquest pas per millorar les xifres de reciclatge

Santa Oliva ha passat a engrossir aquesta setmana la llista de municipis que fan la recollida de residus porta a porta. La nit del 15 al 16 de març és la primera que s'ha implantat aquest nou model. Els veïns han tret els seus cubells a partir de les vuit del vespre i el servei de recollida ha anat passant pels diferents carrers.

Des de l'Ajuntament han informat que la primera nit de porta a porta ha tingut un bon funcionament i no s'ha registrat cap incidència remarcable. Amb tot, han recomanat els ciutadans que, si detecten algun problema, el comuniquin a la regidoria de Medi Ambient. També han recordat que aquest dijous, a partir de les 21.00 hores, es recollirà la matèria orgànica, envasos, bolquers i tèxtils sanitaris. 

Objectiu: assolir un 75% de reciclatge

A principis de febrer, l'Ajuntament de Santa Oliva va informar sobre el canvi de model, assegurant que era necessari per millorar el servei. El regidor de Medi Ambient, Jordi Risa, va admetre que els resultats que tenia fins aleshores el servei «no eren bons ni en reciclatge, ni en neteja, ni en imatge». Les xifres de recuperació de residus no arribaven ni al 30%.

Per aquest motiu, l'Ajuntament va aprofitar la finalització del contracte comarcal amb EcoBP per deslligar-se del projecte mancomunat. Amb la recollida porta a porta, des del consistori estan convençuts que poden assolir un 75% de reciclatge. La Unió Europea fixa un mínim d'un 60% com a requisit a assolir en els pròxims anys.

Els únics contenidors que es mantenen al carrer són els de vidre, amb dotze punts distribuïts a la via pública. També hi ha dues àrees d'emergència en les quals es poden llençar residus de forma excepcional. Una es troba al polígon Molí d'en Serra i l'altra, a la zona esportiva. Es poden fer servir de manera limitada.