Boví mort

Macabres troballes a les platges de la costa penedesenca: un dofí i una vaca apareixen mortes

El dofí es tracta del segon cetaci que es troba en aquesta platja del Baix Penedès en menys d'un mes

Un dofí  mort ha aparegut aquesta tarda de diumenge, 7 de març, a la sorra de la platja del Francàs del Vendrell. La Policia Local del Vendrell ha informat d'aquest incident a través de les xarxes socials. Els agents de la policia vendrellenca han alertat el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, els quals s'han fet càrrec del cetaci a la platja vendrellenca.

No és el primer cop que aquest tipus d'incidents succeeixen a la platja del municipi del Baix Penedès i, sense anar més lluny, el passat dilluns 15 de febrer, a la platja del Francàs arribava a la sorra un dofí mort. Aquests fets son causats pels temporals de Llevant, que poden haver empès el cos de l'animal fins a la sorra de la platja.

Ensurt per un exemplar boví mort a Cunit

Que apareguin dofins morts a la costa tarragonina no és un fet estrany, però a Cunit aquest dilluns 8 de març s'han endut un bon ensurt amb una macabra aparició a la platja de Llevant, concretament a l'espigó número 7. S'ha donat l'avís per l'aparició d'un cos de grans dimensions que surava, durant la nit de diumenge, i finalment fetes les comprovacions s'ha constatat que es tractava d'un exemplar d'animal boví, una vaca o una vedella de dimensions força grans i en avançat estat de descomposició.

L'Ajuntament de Cunit ha posat el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra i dels Agents Rurals per esclarir com s'ha produït la mort d'aquest animal, que probablement ha arribat fins a la costa cunitenca arrossegada pels corrents.