Entrada de l'Hospital Comarcal del Vendrell

Ultimàtum per l'Hospital del Vendrell: «O ve el conseller o l'anem a buscar»

El Consell d'Alcaldes dona deu dies a Josep Maria Argimon per atendre les seves peticions

La notícia que el projecte d'ampliació de l'Hospital del Vendrell es quedaria sense els Fons Next Generation va caure com una galleda d'aigua freda al territori. El projecte prioritari del Baix Penedès segueix encallat, i la situació comença a ser insostenible. Perduts els fons europeus, des de la comarca s'exigeix que els pressupostos del 2023 contemplin una partida per començar les obres d'ampliació. 

En aquest context, el Consell d'Alcaldes es va reunir aquest dimecres 14 de setembre al Consell Comarcal. Una reunió on es va avaluar la situació actual junt amb el director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà. Després de la trobada, els batlles van comparèixer davant els mitjans per anunciar un ultimàtum a la Generalitat.

Reunió en deu dies amb Josep Maria Argimon

Els representants municipals han decidit plantar-se davant la «inacció» del Govern i han donat «deu dies» al conseller de Salut per venir a la comarca. «Des del passat mes de maig que demanem una reunió urgent amb el Departament de Salut per tractar el tema. No s'ha rebut cap resposta», ha lamentat el president del Consell Comarcal, Joan Sans.

Si no es produeix aquesta trobada en els pròxims deu dies, els alcaldes afirmen que seran ells que l'aniran a buscar al seu despatx. «Sabem que no és un projecte d'avui per demà i per això no podem perdre més temps», ha afegit Sans. El president del Consell ha apuntat que l’ampliació de l’Hospital comportarà 616 nous llocs de treball i poder fer 8.000 hospitalitzacions més cada any.

«Volem mostrar amb totes les dades per què aquesta és una actuació prioritària», ha afirmat al seu torn l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. El batlle creu que l'actitud del Govern i el Departament de Salut és una «falta de consideració a la comarca». L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha afegit que el creixement demogràfic del Baix Penedès fa que l'ampliació sigui un imperatiu.

Des de la Xarxa Santa Tecla han recordat que han fet una inversió de 70 milions d'euros des del 2002 al 2022. Per contra, en tot aquest temps, la  Generalitat no ha aportat ni un euro, afirmen. L'objectiu del Baix Penedès és que això comenci a canviar en el pròxim pressupost.