Unió de Pagesos denuncia un supermercat de Cunit per vendre fruita «en mal estat»

El sindicat acusa la cadena de tenir a la venda préssecs i nectarines «afectades per pedregada»

Unió de Pagesos ha anunciat que, ahir dimecres 1 d'agost, va presentar una denúncia a l'Agència Catalana de Consum (ACC) contra Supermercats Charter per un possible «incompliment de les normes de comercialització de préssec i nectarina». Des d'Unió de Pagesos afirmen que l'establiment d'aquesta cadena que hi ha al municipi de Cunit «té a la venda productes afectats per pedregades», un fet que implica «que no es pot comercialitzar en fresc i que el seu destí hauria de ser la indústria agroalimentària o altres usos no alimentaris».  

Davant aquesta situació, representants del sindicat de pagesos han anat a l'establiment de Cunit aquest dijous al matí per verificar que la cadena té a la venda aquests préssecs i nectarines amb senyals d'afectació per pedregada. Un productor de fruita dolça n'havia donat la primera alerta al sindicat, i des d'Unió de Pagesos s'han presentat a l'establiment amb un notari que «ha verificat el mal estat del producte» i ha aixecat acta per garantir que la mostra que s'ha fet arribar a l'ACC prové d'aquest supermercat.

Mala pràctica comercial

El sindicat ha apuntat que la venda de productes com el préssec i la nectarina no aptes per al consum en fresc «és una mala pràctica comercial que influeix directament en el preu percebut en origen pel productor, ja que fa baixar el preu de la fruita que sí que compleix els estàndards mínims de qualitat que marca la Unió Europea». Unió de Pagesos té la intenció de posar en coneixement del Departament d’Agricultura aquests fets «per tal que  la Subdirecció General de la Inspecció i Control Agroalimentari actuï contra les empreses que comercialitzen en origen aquest producte, ja que el seu destí no pot ser el consum en fresc, tal com marca la normativa».

El sindicat ha reiterat la necessitat d'acabar amb les «pràctiques comercials abusives de la gran distribució, que mantenen, artificialment, els baixos preus en origen dels productes agraris». Per això, demanen a la pagesia i als consumidors que denunciïn aquests fets directament, o a través del sindicat i les organitzacions de consumidors.