Ramon Descarrega, al punt de vacunació de Calafell.

La vacunació agafa ritme de creuer al Baix Penedès mentre segueix baixant la incidència de la Covid

El punt de Calafell ja ha començat a vacunar la franja d'edat entre els 50 i els 59 anys

Després d'unes primeres setmanes amb molts dubtes i un ritme molt baix, la vacunació contra el coronavirus al Baix Penedès ja ha agafat ritme de creuer. Aquesta setmana, el centre intermedi de Calafell —el punt de vacunació de referència a la comarca— ja ha començat a vacunar la franja d'edat situada entre els 50 i 59 anys.

Cada dia s'estan administrant prop de 450 dosis de Pfizer a la població nascuda entre el 1962 i el 1971. A aquestes prop de 2.000 vacunes, s'han d'afegir les 1.000 que es posaran entre dissabte i diumenge d'AstraZeneca per la població d'entre 60 i 69 anys, per sumar un total de 3.000 vacunes en una setmana.

Funcionant a màxima capacitat

Això vol dir que el centre de Calafell funciona al màxim de capacitat, ja que els tres punts intermedis que hi ha al Camp de Tarragona (Cambrils, Valls, Calafell) poden posar fins a 3.000 vacunes a la setmana. «La intenció és que no quedi ni una sola vacuna sense administrar tan aviat com les rebem», ha explicat el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, que ha visitat aquest divendres al migdia el centre situat al pavelló Joan Ortoll de Calafell.

Bones dades al Baix Penedès

La bona marxa que s'està assolint amb les vacunes té una incidència directa en les xifres d'hospitalitzats i morts a la comarca. Actualment, només hi ha quatre persones ingressades al Baix Penedès amb coronavirus, mentre que fa més d'un mes que no es registra cap defunció vinculada amb la Covid. La transmissió del virus també va a la baixa. Després d'unes setmanes en què hi ha hagut petits repunts a les ABS de Calafell primer i el Vendrell després, ara l'índex de reproducció (RT) se situa en un dels punts més baixos (0,68).

El risc de rebrot també ha baixat de nou dels 100 punts (xifra a partir de la qual es considera risc alt) per situar-se en els 87 (mitjà) i la taxa de positivitat de l'última setmana es troba en el 3,98%. Durant l'última setmana s'han detectat 49 positius, mentre que en les dues anteriors aquesta xifra havia estat de 82 i 73 respectivament.

El centre intermedi de vacunació de Calafell.
El centre intermedi de vacunació de Calafell ja funciona a ple rendiment. | BP Diari