Concentració davant Idiada el 23 de març de 2017

Vaga a Idiada per reclamar que es revisin les mesures de seguretat

Les negociacions pel nou conveni es troben encallades

Els treballadors d'Idiada Automotive es troben en vaga aquest dilluns 26 d'abril des de les sis del matí, per exigir a l'empresa que es revisin les mesures de seguretat de les proves amb les quals s'avaluen els vehicles. El comitè d'empresa assegura que la situació és «inassumible» ja que s'han patit accidents «molt greus» rodant a 250 km/hora i sense les mesures de protecció adients.

Igualment, acusen la companyia de «despotisme» en les negociacions pel nou conveni laboral, ja que asseguren que s'han introduït clàusules de forma unilateral al preacord assolit entre el comitè d'empresa i la companyia. L'entesa havia permès desconvocar una vaga anterior fixada pel 16 d'abril,

Critiquen les «clàusules mordassa»

El president del comitè, Marc Grau, ha criticat que, per incloure tots els acords pactats, se'ls força a «no denunciar mai l'empresa, no convocar cap vaga i no fer res que pugui perjudicar la imatge d'Idiada a l'hora de rebre fons europeus», unes clàusules que els treballadors titllen de «mordassa». Tot plegat els ha empès a fer aquesta vaga de 24 hores.

El comitè assegura que el seguiment de l'aturada està sent majoritari i que, dels 1.350 treballadors de l'empresa, només han accedit a les instal·lacions de Santa Oliva els alts càrrecs. A més de les mesures de seguretat, els treballadors volen que es revisin també les categories professionals, amb una actualització dels sous.

Altres aspectes tractats al preacord són la regulació de les hores treballades per la plantilla que va estar en ERTO, la revisió de les condicions de les vacances o l'actualització del preu de les hores extraordinàries. El pròxim dilluns 3 de maig està prevista una nova reunió per mirar de desencallar la situació.