El nou carrer de les Quatre Fonts del Vendrell.

La Vegueria del Penedès ha rebut, fins ara, 7,8 milions d'euros dels Next Generation

Un milió ha estat assignat a l'Ajuntament del Vendrell per la reconversió de l'espai públic

El Govern de la Generalitat ha detallat aquest dijous 9 de juny en quin estat es troben els projectes dels fons Next Generation. La directora general de Fons Europeus, Mariona Sanz, ha visitat el Vendrell en el marc dels desplaçaments que està fent pel territori. Sanz ha apuntat que, fins ara, el Govern ha publicat 32 convocatòries i licitacions dels fons Next Generation.

En total, aquestes actuacions mobilitzaran 429,6 milions d'euros provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. La Vegueria del Penedès  ha rebut, de moment, 7,8 milions d'euros provinents d'aquests fons, segons ha detallat la directora general. Sis milions han estat de convocatòries estatals i 1,8 milions, d'assignacions de la Generalitat de Catalunya.

Alguns dels beneficiaris han estat l'associació AERI Innovi, o el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya. Pel que fa als ajuntaments, el del Vendrell ha rebut un milió d'euros per a la implementació de zones de baixes emissions. Són les actuacions d'ampliació de l'illa de vianants a les Quatre Fonts, el pont de França i la Cristina Baixa.

Pendents de l'Idiada 2 i l'ampliació de l'Hospital

Per David Alquézar, delegat del Govern al Penedès, aquestes xifres mostren «el compromís de la Generalitat amb el territori». Alquézar també ha apuntat que projectes com el d'Idiada 2 o l'ampliació de l'Hospital del Vendrell estan ben encarats per rebre els ajuts. S'espera que es puguin concretar en les pròximes convocatòries.

Fins ara, la Generalitat ha ingressat prop de 1.500 milions d'euros dels 2.140 que té assignats pels Next Generation. De moment se n'han mobilitzat 429 milions, el que suposa un 27,8% dels que estan disponibles. Aquesta tardor es faran noves convocatòries per a projectes del territori, segons han apuntat des de la Generalitat. 

Mariona Sanz i David Alquézar, presentant l'estat dels Next Generation al Vendrell.
La Vegueria del Penedès ha rebut fins ara 7,8 milions d'euros dels fons Next Generation. | BP Diari