Bandes sonores a l'autopista AP-7.

Veïns del Baix Penedès denuncien les bandes sonores de l'AP-7 a la Defensora del Poble

Entitats veïnals del Vendrell i Banyeres han mostrat el seu malestar per la situació que pateixen des de fa mesos

Veïns del Vendrell i de Banyeres del Penedès han fet arribar a la Defensora del Poble les queixes per les bandes sonores de l'AP-7. Des de fa mesos, els veïns que viuen més a prop d'aquesta autopista pateixen un greu problema de contaminació acústica. El soroll que fan les bandes sonores que es van posar entre carrils és molt molest, especialment de nit.

Els afectats creuen que el Ministeri de Transport i Mobilitat no està treballant per buscar una solució al problema. Les respostes que els han fet arribar fins ara no han convençut els veïns. En primer lloc perquè no deixen clar quan es faran les sonometries per comprovar si existeix un excés de soroll.

En segon lloc, perquè només es faran les sonometries als punts on s'han detectat queixes. Tampoc han aclarit als veïns els criteris tècnics que els han impulsat a posar aquestes bandes sonores en 51 quilòmetres de l'AP-7. Per tot això, diverses entitats veïnals han decidit fer arribar una denúncia a l'oficina de la Defensora del Poble.

Demanen una normativa que reguli la instal·lació de les bandes

Es tracta de les associacions vendrellenques Mas Borràs, Mas Astor, Masos 2 i la Federació Xarxa Vendrellenca, i dels veïns de Casa Roja de Banyeres. Volen que des de la Defensora del Poble s'insti al ministeri a fer una normativa que reguli la instal·lació d'aquests elements. Les entitats afirmen que el soroll que fan es pot sentir fins a 500 metres de distància. 

A més a més, les associacions també han mantingut una reunió amb la senadora d'ERC Laura Castel. La intenció és arribar a un acord per presentar una proposta a la cambra alta per solucionar el problema. Igualment, està previst comunicar la situació a la Generalitat, la regidoria d'Urbanisme del Vendrell i el Consell d'Alcaldes del Baix Penedès.