Leo Uceda i Judith Vidal, amb la nova app de l'Ajuntament de la Bisbal.

Els veïns de la Bisbal del Penedès ja poden comunicar incidències a través d'una app

La comunicació es fa de forma anònima

La Bisbal del Penedès ha posat en marxa una aplicació de mòbil perquè els veïns puguin comunicar les incidències que hi hagi al municipi. És un nou canal mitjançant el qual els ciutadans poden transmetre a l'Ajuntament els desperfectes que detectin a la localitat, adjuntant fotografies i ubicació.

La comunicació es fa de manera anònima i els veïns rebran les notificacions sobre el seguiment que s'està fent de la incidència. Leo Uceda, regidora de Medi Ambient, creu que la nova app ajudarà a «una resolució més ràpida» de les incidències. Especialment si es té en compte que la Bisbal «té molts nuclis de població allunyats entre ells».

Com fer servir l'app

L'aplicació també permet sol·licitar informació sobre temes mediambientals i de gestió de residus. Per fer servir l'app 'Línea Verde' només cal descarregar-la a través de Google Play o App Store i seleccionar el municipi. Per transmetre una incidència cal prémer sobre 'Nova incidència' i escollir la seva tipologia.

Es poden triar temes relacionats amb les voreres i carreteres, el clavegueram, l'enllumenat, els residus o el mobiliari urbà. També es pot informar de la presència d'animals abandonats, així com demanar informació de trànsit o mobilitat.

Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal, ha afegit que l'aplicació facilitarà «la comunicació de les incidències que detectin els veïns». Això permetrà «donar una resposta més ràpida a les incidències des de l'Ajuntament». A través de l'app també es facilitarà informació relacionada amb avisos, com ara talls de carrer o de llum.