Comptadors d'aigua.

Veïns de Coma-ruga denuncien que se'ls ha «triplicat» la factura de l'aigua

Presentaran una reclamació conjunta a l'Ajuntament

Diversos veïns del nucli de Coma-ruga, al Vendrell, han denunciat que han tingut un fort increment a les factures de l'aigua des de l'estiu, que en alguns casos ha triplicat el que paguen habitualment. Una de les veïnes afectades, Isabel Pardell, ha explicat a TarragonaDigital que és una situació que van començar a notar al mes de juny, després del confinament, però que s'ha repetit en els mesos següents, amb imports «alts i injustificats».

«Al nostre habitatge paguem normalment al voltant de 40 euros, però al juny ens va arribar una factura de 198 euros», apunta Pardell. La situació s'ha repetit aquest mes d'octubre, quan han rebut una factura de 187 euros, sempre fent «un consum normal», assegura. Pardell va comunicar la incidència a Aigües del Vendrell i a Aqualia, però afirma que la resposta va ser que «ells cobren el que marca el comptador» i que si el consum era excessiu, podia ser perquè tingués una fuita oculta.

Més veïns afectats

Per aquest motiu, va requerir els serveis d'un tècnic de SegurCaixa especialitzat en fuites ocultes, que va inspeccionar tota la instal·lació i va certificar que tot estava correcte. L'informe es va enviar a la companyia d'aigües, però això no ha suposat cap canvi. Davant d'això, Pardell va mirar d'esbrinar si era l'única que tenia aquest problema, i va poder contactar amb altres veïns de la zona de les platges que es trobaven en la mateixa situació.  

«Hi ha diversos veïns de Coma-ruga, Sant Salvador o el Francàs que han rebut factures d'entre 200 o 300 euros, amb algun cas extrem de 540 euros», afirma. Per aquest motiu han decidit presentar una reclamació conjunta a l'Ajuntament, perquè se'ls doni una solució. 

L'Ajuntament assegura que es comprovarà tots els casos

Des de l'Ajuntament, el regidor d'Aigües, Alfons Herrera, apunta que si es donen casos de consum més elevat de l'habitual «és perquè hi ha d'haver algun motiu, com una fuita o que el comptador estigui punxat», ja que si el problema és continuat «no pot ser un error de lectura». El regidor assegura que totes les reclamacions es poden fer a Aigües del Vendrell o al consistori i s'atendran, mirant quin és el problema «cas per cas».

Herrera també fa referència a una situació que es va donar a causa del confinament de la passada primavera, ja que durant el març i l'abril no es van fer lectures presencials, sinó estimades. «Si en algun habitatge hi va haver un consum més gran que l'any anterior, això es va sumar a la següent factura, el que en alguns casos va provocar un salt de tram i un increment de la factura», afegeix Herrera. El regidor afirma que totes les reclamacions que s'han fet per aquest motiu s'han resolt.