Pancartes contra el nou Pla de Mobilitat de Calafell Poble.

Veïns i comerciants de Calafell Poble recullen 2.000 signatures contra el nou Pla de Mobilitat

Critiquen que els canvis s'han aplicat gairebé de forma unilateral, una afirmació que el govern local nega

Els canvis de mobilitat que l'Ajuntament de Calafell ha introduït al nucli del Poble segueixen generant controvèrsia. Veïns i comerciants han recollit més de 2.000 signatures en contra del nou Pla de Mobilitat, que asseguren que «impedeix l'entrada» al nucli. Fa un mes el govern local va anunciar alguns canvis en el pla, però aquests no han fet disminuir el malestar veïnal.

Joan Sevé, portaveu veïnal, ha lamentat que els canvis en la mobilitat suposen que «el trànsit s'acumuli en un sol carrer». Això fa que l'accés als equipaments i els aparcaments siguin «més complicats» i acabi afectant el comerç de la zona. «Hi ha veïns que han de fer el triple de recorregut per anar a comprar», afirma Sevé, advertint que la clientela està anant a la baixa.

Tot i admetre que en algunes zones la reducció del trànsit ha estat beneficiosa pels veïns, Sevé critica que en altres s'ha incrementat el trànsit. Per això demana al consistori «un equilibri» que es basi també en les opinions del veïnat i els comerciants. De fet, el portaveu afirma que els canvis s'han introduït «sense parlar amb la ciutadania directament afectada».

El govern assegura que ha estat consensuat amb veïns i associacions

Des del govern local no comparteixen aquesta última afirmació, però es mostren oberts a seure amb els veïns. Ramon Ferré, alcalde del municipi, assegura que han tingut «oportunitats per participar en l'elaboració del pla», afegint que aquest «ha estat consensuat amb els veïns, associacions i els grups polítics municipals».

Ferré apunta que els canvis s'han treballat durant dos anys i demana als opositors a deixar un marge de temps per comprovar el seu funcionament. Per això s'ha compromès a avaluar-los d'aquí a uns mesos per veure si cal fer nous canvis. L'alcalde es mostra convençut que la pacificació dels carrers millorarà el benestar del nucli, cosa que atraurà nous veïns.

De moment, els veïns crítics han convocat tres manifestacions setmanals a partir d'aquest dijous, per fer sentir el seu malestar. Ramon Ferré ha respost que «és important deixar un temps d'aplicació, i no pas convocar manifestacions al cap de poques setmanes».