Manifestació contra la nova zona taronja de Cunit.

Veïns de Cunit protesten contra la nova zona taronja d'aparcament

Està previst que entri en funcionament el 15 de juliol

Desenes de cunitencs han fet una manifestació de protesta aquest diumenge 12 de juny contra la nova zona taronja del municipi. Està previst que entri en funcionament el 15 de juliol als carrers més pròxims al Passeig Marítim. Les associacions veïnals Can Toni i Les Sorres-Haug s'oposen a la mesura i van convocar aquest acte de protesta.

Diferents veïns van recórrer el centre del municipi mostrant el seu rebuig a la nova zona de pagament. Van rebre el suport de formacions que estan a l'oposició al consistori, com ERC de Cunit. Els manifestants van arribar fins a l'Ajuntament, on van entregar un escrit per a l'alcalde, Jaume Casañas.

Des del govern local justifiquen la mesura per l'increment de població que hi ha els mesos d'estiu. Creuen que amb una zona taronja d'aparcament hi haurà més rotació de vehicles, el que serà més profitós pel comerç. A més, el fet que a Segur de Calafell —i ara també a Cubelles— hi hagi zona taronja a l'estiu provoca un 'efecte crida' a Cunit.

«Un col·lapse insostenible»

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo, afirma que els accessos a la platja «es col·lapsen de forma insostenible». Els vehicles acaben aparcant a sobre la vorera o impedeixen la visió en algunes cruïlles. La zona taronja estarà activa els mesos d'estiu, durant la Setmana Santa i els caps de setmana de primavera entre aquests dos períodes.

Les associacions veïnals lamenten el cost que això els comportarà, especialment per als que no estan empadronats al municipi. I és que s'han establert fins a quatre tarifes diferents segons la residència o l'empadronament. Els veïns dels carrers de la zona taronja que estan empadronats al municipi poden aparcar tot l'any per només deu euros.

Els empadronats a Cunit, però que no són veïns de l'àmbit d'afectació, tenen una tarifa de 0,30 cèntims cada hora. Pels veïns de la zona que no estan empadronats a Cunit —els de les segones residències— el cost serà de vint euros a la setmana. Finalment, les persones que no tenen casa a la zona ni estan empadronades al municipi tenen una tarifa d'1,5 euros cada hora.