El torrent del Lluc, al seu pas pel barri del Puig.

Veïns del Puig demanen que s'actuï al torrent del Lluc del Vendrell per evitar que l'aigua s'estanqui

Els veïns s'han queixat moltes vegades de les males olors i la proliferació de mosquits que això comporta

L'associació de veïns del Puig i el Pèlag del Vendrell, junt amb la Xarxa Vendrellenca, ha demanat que s'actuï a la llera del torrent del Lluc. Una petició que s'ha traslladat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que no és la primera vegada que es fa.

Des de fa anys, els veïns d'aquest barri vendrellenc es queixen dels problemes que suposa l'estancament d'aigua al torrent. Problemes com la proliferació de mosquits, sobretot a l'estiu, i les males olors. L'associació ha traslladat les seves queixes en nombroses ocasions al consistori, sense que la situació hagi millorat.

Actuar en tres punts de la llera

Per aquest motiu, l'associació i la Xarxa Vendrellenca van arribar a un acord el passat octubre per fer aquesta petició directament a l'ACA. La proposta és que s'actuï en tres punts del torrent, el pont dels Bombers, el pont del cementiri i el gual del torrent. Ara resten a l'espera de la resposta de l'ACA.

La Federació Xarxa Vendrellenca també va demanar a l'ACA quant fa que no es demana cap subvenció per fer tasques de manteniment al torrent. Segons l'entitat, des de l'any 2015 no s'ha demanat cap subvenció per a fer aquests treballs.

«Un ecosistema que genera problemes de salubritat»

El mes d'abril d'aquest 2021, els veïns del Puig i el Pèlag ja van demanar que es fes una canalització de la llera del torrent. Aquest torrent té una circulació permanent d'aigua que prové de la depuradora de Santa Oliva. En alguns punts l'aigua queda estancada, provocant els problemes de males olors i proliferació d'insectes.

Els veïns lamenten que s'ha creat «un ecosistema que acaba generant problemes de salubritat i és perjudicial per als veïns». També apunten que al barri hi ha dos centres escolars que també es veuen afectats per aquesta situació. Els veïns critiquen que, fins ara, només han rebut bones paraules, però cap solució.