Un dels busos urbans de Calafell, pujant per la plaça Colom de Segur.

Veïns de Segur de Calafell demanen que es millori l'asfalt de la rotonda de la plaça Colom

Alguns vehicles, com el bus urbà, tenen problemes per pujar quan està humit

Veïns de Segur de Calafell reclamen a l'Ajuntament que faci alguna actuació de millora a l'asfalt del carrer que passa per la plaça Colom d'aquest nucli calafellenc. Segons han denunciat diversos veïns a través de les xarxes socials, quan l'asfalt està humit perquè ha plogut, alguns vehicles tenen problemes per anar en direcció nord, ja que és força lliscant. Com a exemple, els veïns han mostrat imatges del bus urbà, que és un dels vehicles que pateix més aquesta situació.

Des de l'Ajuntament de Calafell han apuntat que el trànsit en aquest punt no és molt elevat, però admeten que existeix aquest problema, que a vegades ha provocat que caiguessin motos. Per això afegeixen que s'està estudiant la manera de fer una actuació de raspament, de manera que l'asfalt en aquest punt adquirís una rugositat més gran i evités que els vehicles llisquessin. El consistori vol saber primer quin hauria de ser el pressupost per fer aquesta actuació.

Millora del drenatge al carrer del Pescador

Per altra banda, l'Ajuntament de Calafell ha anunciat que ja s'han començat les obres de millora del drenatge a la zona del carrer del Pescador, amb l'objectiu d'evitar les inundacions quan hi ha aiguats. Les obres les fa l'empresa Sorea, que va guanyar la licitació, i el termini previst és de dos mesos. Des del consistori han avançat que hi haurà afectacions a la mobilitat, especialment al pàrquing del Blanquet, amb una reducció de les places disponibles.

De la mateixa manera, el mercat setmanal que es fa en aquesta zona es redistribuirà entre els carrers propers. El tinent d'alcalde de Territori, Miguel Ángel Perín, ha apuntat que, amb aquesta actuació, «la situació millorarà molt», però afegeix que «caldran posteriors obres aigües avall». En concret, una segona part del projecte haurà de millorar «l'evacuació de l'aigua sota la via del tren i fins a arribar al mar».