Cablejat al carrer de la Cristina Baixa del Vendrell.

Veïns del Vendrell demanen el soterrament del cablejat elèctric i de telecomunicacions

Creuen que cal aprofitar les obres que s'estan fent al carrer de la Cristina Baixa

Veïns del carrer de la Cristina Baixa del Vendrell demanen que se soterri el cablejat elèctric i de telecomunicacions. En aquesta via s'estan executant les obres perquè passi a ser part de l'illa de vianants, com una continuació del pont de França.

En una nota enviada als mitjans de comunicació, els veïns lamenten que el projecte d'obres ha patit diverses modificacions. Inicialment preveia el soterrament de part del cablejat elèctric, però finalment s'ha optat per grapar-lo a la façana. Els veïns creuen que això perjudica la imatge del carrer i recorden que en altres llocs del centre sí que s'ha soterrat aquest cablejat.

De la mateixa manera han mostrat la seva disconformitat pel fet que tampoc es prevegi el soterrament de les telecomunicacions. Afirmen que les obres són una oportunitat immillorable per impulsar aquesta actuació. Encara més quan sí que es preveu un pas soterrat per a les telecomunicacions dels edificis municipals.

«Rectificar les mancances»

Els veïns demanen una resposta al consistori per «rectificar aquestes mancances i manca de sensibilitat del projecte». A l'últim ple ordinari ja es van debatre dues propostes de resolució sobre aquest tema, presentades per SP-ERC i Primàries. La regidora d'Urbanisme, Núria Rovira, va explicar aquell dia que el soterrament d'aquests cables comportava alguns problemes tècnics.

Va citar el fet que calia entrar en domicilis particulars i que s'havien de posar caixes a l'exterior que obstaculitzarien el carrer. Les propostes es van aprovar finalment amb una esmena del govern per estudiar la seva viabilitat tècnica.