El grup de ciutadans del Vendrell, netejant la riera de la Bisbal.

Veïns del Vendrell impulsen un voluntariat per netejar les rieres i les platges

Han fet un grup de WhatsApp i fan trobades periòdiques per recollir els residus

Un grup de ciutadans del Vendrell ha decidit passar a l'acció davant la situació en què es troben molts espais verds, i han creat un grup de voluntaris per netejar de residus llocs com les rieres i les platges del municipi. «A través d'un missatge que va posar una noia a Facebook vam veure que hi havia un grup de persones amb la mateixa preocupació i vam decidir impulsar aquest voluntariat», explica Àlex González a Tarragona Digital.

El grup ha nascut amb la idea de recollir les deixalles, especialment els plàstics, que s'acumulen en llocs com la riera de la Bisbal o les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs. González apunta que la riera de la Bisbal «acostuma a estar molt plena de deixalles, i quan baixa l'aigua amb força, com la passada tardor, aquestes acaben al mar». Això acaba sent perjudicial «per a l'ecosistema d'espais com la reserva marina de Masia Blanca», afegeix.

Grup de WhatsApp on anuncien les accions

Els ciutadans s'han agrupat en un grup de WhatsApp on van anunciant les accions de neteja que fan. Aquest dilluns a la tarda van netejar una part de la riera de la Bisbal, al seu pas pel centre del Vendrell. Hi van trobar moltes restes de tota mena, especialment de coets que es van llençar per Sant Joan i les festes. Els residus que recullen els llencen als contenidors fent la separació segons les fraccions. Aquest pròxim dissabte al matí faran una neteja a la platja, a la zona de la Masia Blanca, entre Coma-ruga i el Francàs.

Els impulsors de la iniciativa estan oberts a què se sumi el màxim de gent, i també demanen la col·laboració d'entitats i empreses que puguin cobrir el cost dels materials. «No és una gran despesa la del material, ja que es tracta de bosses, pinces o guants, però de moment la cobrim nosaltres», apunta González. Tots aquells que vulguin afegir-se a la iniciativa ho poden fer a través d'un grup públic que han creat a Facebook (Recogida de Plástico el Vendrell).    

Les bosses de residus que van recollir a la riera de la Bisbal.
Les bosses de residus que van recollir a la riera de la Bisbal. | Cedida