Alguns dels pictogrames que es posen al comerç del Vendrell.

El Vendrell s'aboca amb la campanya de senyalització de comerços amb pictogrames

Ja s'han demanat més de 80 plaques per identificar establiments i equipaments públics

La campanya per senyalitzar el comerç del Vendrell amb pictogrames ha començat amb força. Des que el desembre es va fer pública aquesta iniciativa, ja són desenes els comerços que s'han interessat per adquirir aquests elements identificatius, que suposen un important ajut per a les persones amb autisme.

La campanya la va començar la immobiliària Cerrato junt amb l'associació Todos en Azul, i ha rebut el suport de l'Ajuntament del Vendrell, a través de les regidories de Comerç i de Salut. En total ja s'han sol·licitat més de 80 plaques per posar a l'entrada de diversos establiments del municipi i d'equipaments municipals, de l'àmbit de l'esport i la cultura.

Pictogrames per comunicar-se

«Les persones que pateixen autisme sovint usen els pictogrames per comunicar-se, és una cosa que ja treballen des de l'edat escolar, i que els facilita molt el seu dia a dia», ha explicat el president de Todos en Azul, Juanjo Caravaca. Des de l'entitat afegeixen que aquests pictogrames també poden servir d'ajuda per a persones que tenen Alzheimer o per a estrangers que visitin la ciutat.

L'Ajuntament s'encarrega de gestionar el repartiment de pictogrames entre els establiments interessats i finança el cost de les plaques. Tots els que estiguin interessats només han de contactar amb les regidories de Comerç o Salut. Aquesta iniciativa també s'està duent a terme en altres municipis de la demarcació com Tarragona o Creixell. 

Un pictograma en un comerç del Vendrell.
Els pictogrames es posen en un lloc ben visible a l'entrada dels establiments. | BP Diari