Imatge del torrent del Lluc on abocaven les aigües residuals d'alguns habitatges

El Vendrell acaba amb els abocaments d'aigües residuals al torrent del Lluc

En una primera fase s'ha actuat per solucionar la problemàtica al barri de ca l'Escori

L’Ajuntament del Vendrell ha posat punt final a l'abocament d’aigües grises domèstiques i no depurades que des de fa anys vessaven directament al torrent del Lluc procedents del barri de ca l’Escori. Segons ha informat el consistori en un comunicat, s'han dut a terme les reparacions necessàries en les instal·lacions d’evacuació d’aigües residuals dels immobles per resoldre la problemàtica.

Així ho va certificar una inspecció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es va realitzar el passat mes de juny i que va comprovar que s'havia posat fi a l'abocament d'aigües residuals del barri de ca l'Escori. 

Les comunitats de propietaris desconeixien que el problema estava en els habitatges

El consistori vendrellenc ha volgut agrair la col·laboració de les comunitats de veïns implicades. En aquest sentit, l'Ajuntament del Vendrell ha explicat que des de l'any 2019 es va iniciar una investigació sobre l'origen dels abocaments, que produïen pudors i aigües de poca qualitat al torrent del Lluc. Fruit de la recerca es va identificar d'on provenien les aigües residuals.

La majoria tenia el seu origen, com ja s'havia detectat fa anys, en diversos blocs de pisos del barri de ca l'Escori, així com en algun habitatge del barri del Puig-Pèlag. Les comunitats de propietaris no eren coneixedores de la situació i gràcies a la seva col·laboració es va identificar que els desaigües i escomeses abocaven en els col·lectors pluvials i no en els col·lectors de clavegueram.

Així, identificat el problema es va procedir a executar les actuacions que han de solucionar el problema al barri de ca l'Escori. Ara, s'ha iniciat una segona fase d'actuació al barri del Puig-Pèlag per tal de solucionar les incidències que es produeixen en aquesta zona.