L'edifici Tabaris de Coma-ruga.

El Vendrell aconsegueix una pròrroga per desenvolupar les obres del FEDER de Coma-ruga

Els treballs de la plaça dels Germans Trillas i el llac han d'estar enllestits abans de Setmana Santa

L'Ajuntament del Vendrell ha aconseguit una pròrroga per desenvolupar les obres del FEDER de Coma-ruga, que van començar el passat mes de juny després de diversos retards. En un primer moment, la subvenció dels fons europeus estipulava que un 70% dels treballs havien d'estar enllestits abans d'acabar aquest any 2020. Això deixava un termini de sis mesos per fer el gruix de les obres.

Però les circumstàncies sobrevingudes per la pandèmia del coronavirus han suposat que hagin canviat també les condicions. L'Ajuntament va demanar abans de l'estiu una moratòria, ja que l'aturada de l'activitat que va suposar el decret de l'estat d'alarma durant la passada primavera va afectar la tramitació administrativa. Això va fer que l'inici de les obres, previst pel mes d'abril, s'acabés retardant tres mesos.

Fins a finals del 2021

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha confirmat a TarragonaDigital que finalment s'ha rebut la resposta europea en la qual es concedeix aquesta moratòria per al projecte de Coma-ruga. Així, les condicions s'endarrereixen un any, i caldrà que estiguin el 70% de les obres acabades a finals del 2021. Martínez ho ha explicat en una entrevista que ha concedit a aquest diari, i que es podrà llegir íntegrament el pròxim 30 de desembre.

A l'entrevista, l'alcalde també afirma que els treballs a la plaça dels Germans Trillas i al voltant del llac estan molt avançats, i es preveu que estiguin completament acabats abans de la pròxima Setmana Santa. Després caldrà començar la rehabilitació de l'edifici del Tabaris, que el batlle ha defensat perquè apunta que es tracta d'un projecte «pels pròxims 30 o 40 anys» a Coma-ruga que ja «no es pot retardar més».