La nova canalització que s'ha fet a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga.

El Vendrell fa actuacions per solucionar l'acumulació d'aigua al centre de Coma-ruga

S'ha incrementat el pendent aprofitant les obres de la vorera de l'avinguda del Balneari

L'Ajuntament del Vendrell ha informat que ja han finalitzat les obres de millora de la vorera de l'avinguda del Balneari, a Coma-ruga. Aquesta actuació no només buscava ampliar la vorera, sinó també resoldre les inundacions a la plaça dels Germans Trillas. I és que després de la remodelació de la plaça, es va comprovar que es produïen entollaments en un lateral quan plovia.

Amb els treballs que s'han fet ara s'ha aprofitat per incrementar el pendent del carrer en direcció a la canalització i al biòtop. D'aquesta manera, l'aigua hauria d'anar fins a aquest punt de la plaça on hi ha terra i vegetació, per ser absorbida. El regidor de Via Pública, Alfons Herrera, ha remarcat que amb aquesta actuació s'ha de notar una millora en aquest aspecte.

Un nou embornal i un col·lector d'aigües al Tabaris

De totes maneres, des del consistori encara faran algunes actuacions més que ajudin a recollir les aigües pluvials. A la rotonda que hi ha a la intersecció superior s'ha de fer un ressalt del tipus esquena d'ase, per rebaixar la velocitat dels vehicles. Aprofitant aquests treballs es posarà un nou embornal per recollir l'aigua que baixi dels carrers superiors, evitant que arribi fins a la plaça. 

També a l'obra en construcció del nou edifici del Tabaris està previst fer un col·lector d'aigües que ajudarà a aquesta tasca. Respecte a les obres del Tabaris, Herrera ha assegurat que van a bon ritme i que segueixen el calendari previst. La del Tabaris és l'última fase dels treballs del FEDER de Coma-ruga, que anteriorment han servit per remodelar la plaça i l'entorn del llac. 

Les acumulacions d'aigua en diversos punts dels nuclis marítims és un dels problemes als quals ha de fer front el consistori amb regularitat. L'avinguda Brisamar, la plaça de les Palmeres o el lateral de la plaça dels Germans Trillas són alguns dels punts que es veuen afectats quan plou amb intensitat. Els treballs que s'estan fent ara han de servir per resoldre aquestes incidències a la plaça més cèntrica de Coma-ruga.

Obres del nou edifici Tabaris de Coma-ruga.
Les obres del Tabaris de Coma-ruga segueixen el seu camí. | BP Diari