El Ball de Diables del Vendrell.

El Vendrell actualitza el protocol de la Festa Major, que havia quedat en suspens

El reglament es presentarà al ple d'aquest mes de maig per a la seva aprovació

El Vendrell ja ha actualitzat el protocol de la Festa Major de Santa Anna, que es portarà a aprovació al ple del pròxim dimarts. Aquest document, que va ser elaborat inicialment per una comissió d'experts, havia estat presentat el 2018, any en què ja es va aplicar. Però va quedar en suspens el gener del 2020 després d'una moció presentada per Som Poble-ERC.

El grup municipal argumentava que el reglament no s'havia elaborat amb la suficient participació ni consens, i demanaven que es reformulés. Alhora, feien referència a un informe de la secretària en què apuntava que hauria d'haver passat pel ple, cosa que no va succeir. 

Consens amb les entitats i els grups municipals

Des de l'Ajuntament, la regidora Mar Galeano ha remarcat que el nou text «s'ha actualitzat agafant de base el document anterior». Alguns dels membres de la comissió que el van elaborar han mantingut la seva tasca, però també han fet aportacions les entitats.

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha assegurat que es manté l'essència de l'anterior protocol, alhora que s'ha comptat amb la participació de les entitats. Soriano ha afegit que el protocol compta amb el suport «de tots els grups municipals». Xavier Mercadé, membre de la comissió, ha volgut remarcar que el protocol és un document viu «que s'anirà revisant i incorporant nous elements».

Un dels canvis que s'inclou en el reglament és amb l'acte de recollida de Santa Anna per part dels portants d'honor. Aquest acte es feia el dia 24 de juliol, i ara s'ha traslladat al dia 25 a la tarda, coincidint amb la cantada dels goigs. La coincidència el dia 24 de l'acte dels portants amb l'assaig general dels grups de cultura popular havia creat certa controvèrsia.

El protocol de la Festa Major recull tots els actes que es fan, tant durant els quatre dies de festa com en els dies previs. Ha de servir de base per a la tasca que fan cada any els administradors de Santa Anna.