Presentació de la fira 'Portem la ciència al carrer'.

El Vendrell acull una nova edició de la fira educativa 'Portem la ciència al carrer'

S'instal·larà un planetari als jardins del Museu Deu

La fira educativa 'Portem la ciència al carrer' torna al Vendrell aquest dissabte 7 de maig. Serà la quarta edició d'aquest esdeveniment on els protagonistes són alumnes d'escoles i instituts de la comarca. La iniciativa va començar l'any 2017 i, després de dos anys d'aturada forçosa, es tornarà a celebrar aquest dissabte.

Diferents centres educatius mostraran els seus projectes de l'àmbit científic i tecnològic, alhora que s'imparteixen tallers familiars. La plaça Nova serà l'epicentre de la fira de les cinc a les vuit de la tarda. També hi haurà activitats als jardins del Museu Deu, on s'instal·larà un planetari.

La fira va sorgir de l'empenta de l'escola Pau Casals del Vendrell i el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès. La regidora d'Educació del Vendrell, Sílvia Vaquero, ha destacat que esdeveniments com aquest contribueixen a portar l'ensenyament fora de les aules.

Valorar i potenciar el treball científic i tecnològic 

Entre els objectius del certamen hi ha el de valorar el treball científic i tecnològic que es realitza als centres educatius. També potenciar, coordinar i difondre activitats de recerca en l'educació infantil, primària i secundària. Alhora, es busca despertar la curiositat pels fenòmens naturals i la inquietud per la recerca i l’esperit crític.

La iniciativa té la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell i del Pla Educatiu d'Entorn del Vendrell.