L'exposició sobre els 100 anys de l'Orquestra Pau Casals.

El Vendrell acull la segona part de l'exposició sobre el centenari de l'Orquestra Pau Casals

La mostra està dividida entre el Museu de la Música de Barcelona i el Museu Pau Casals

El Museu Pau Casals acull des d'aquest dimarts 1 de desembre l'exposició '100 anys de l'Orquestra Pau Casals', un dels principals actes de la commemoració del centenari de l'orquestra que va impulsar el Mestre. L'exposició està dividida en dues parts, la primera de les quals es pot veure al Museu de la Música de Barcelona. El Museu Pau Casals del Vendrell acull la segona, que es podrà visitar fins al 18 de juliol.

La part de la mostra que es pot veure a Sant Salvador se centra en la dimensió de Casals com a director i també repassa els concerts que l'orquestra va fer per diferents localitats de Catalunya. Per això s'hi poden trobar programes, cartells, anuncis publicitaris, partitures o fotografies diverses. També hi ha audiovisuals que mostren gravacions de l'orquestra, i no es passa per alt el concert d'homenatge al Mestre que es va fer el juliol del 1927 al Vendrell.

Una orquestra per fer arribar la música a tots els ciutadans

L'exposició, que ha estat comissariada per la directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, és el resultat de molts anys de recerca documental a diferents fons. Casals va impulsar la seva orquestra quan va tornar a Catalunya el 1919, procedent de Nova York. La seva idea era fer arribar la música clàssica a tots els ciutadans, un dels motius principals que va portar al naixement de l'orquestra. La formació es va mantenir activa fins a la Guerra Civil, quan el Mestre va haver de marxar del país.