El pàrquing del Pèlag del Vendrell.

El Vendrell adjudica la redacció del pla que ha de definir els nous aparcaments de la ciutat

El procés d'elaboració del pla inclou la participació ciutadana

L'Ajuntament del Vendrell ha adjudicat la redacció del pla d'aparcaments, que ha de definir les propostes per cobrir les necessitats de la ciutat. Segons el consistori, el pla ha de comptar amb «un estudi tècnic complet» i «una diagnosi de la situació actual de l'espai destinat a l'ús d'estacionament».

Durant el procés es preveu que hi hagi mecanismes de participació ciutadana «per recollir la percepció de la situació actual». La redacció d'aquest pla era demandada des de feia temps i s'havia anat retardant. De fet, estava inclosa dins el Pla de Mobilitat Urbana del Vendrell, que es va aprovar el desembre del 2015.

Finalment, més de sis anys després, s'ha pogut adjudicar la seva elaboració, a l'empresa d’enginyeria civil i tècnica de mobilitat Desarrollo, Organización y Movilidad SA. L'import de la licitació és de 29.000 euros.

Un element indispensable per acompanyar la transformació del centre

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha contextualitzat la redacció d'aquest pla en la «transformació urbana verda» que s'està impulsant a la ciutat. L'ampliació de l'illa de vianants al centre fa necessari la creació de nous aparcaments «en superfície i subterranis». Per Martínez, aquesta és la manera «d'acompanyar els projectes principals de la Rambla, el centre de Coma-ruga i el parc del Botafoc».

La limitació de l'accés de vehicles al centre de la ciutat ja està comportant la pèrdua de diferents places d'aparcament. Des del comerç local reclamen que el procés de transformació del centre s'acompanyi de noves places d'aparcament al voltant. El govern local havia anunciat com a opcions fer un pàrquing soterrato bé a la Rambla o bé al Botafoc.

Diferents grups municipals de l'oposició han mostrat el seu rebuig al pàrquing de la Rambla, una opció que ja es va plantejar fa vint anys. Alguns, com Primàries, es decanten per ampliar el de la zona del Pèlag, fent dos pisos superiors.