Grafit de Teresina Martorell al Vendrell.

El Vendrell ajorna l'acte de lliurament del premi Teresina Martorell

S'havia de fer aquest divendres 18 de març al Centre Cívic l'Estació

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que s'ha ajornat l'acte de lliurament del premi Teresina Martorell, previst per aquest divendres. Estava programat a les 20.00 hores al Centre Cívic l'Estació, però finalment no es durà a terme aquest dia. Des del consistori no han informat encara de quina serà la nova data.

El premi Teresina Martorell s'ha recuperat aquest 2022 com a part de les accions del Dia Internacional de les Dones. És un guardó que vol reconèixer la tasca feta per dones a la ciutat en qualsevol àmbit. Feia quinze anys des de l'última vegada que s'havia dut a terme, el 2007.

El regidor d'Igualtat de l'Ajuntament, Christian Soriano, ha explicat que l'ajornament es deu al fet que la comissió segueix «deliberant». El regidor afirma que hi ha diverses propostes «molt potents» i que encara no s'ha arribat a un consens pel premi. Tot i això, espera que la nova data es pugui anunciar aviat.

Som Poble-ERC n'havia criticat el procediment

El passat divendres, el grup municipal de Som Poble-ERC va denunciar que el procediment que s'estava seguint amb el guardó no era correcte. El grup criticava que s'havia activat el premi sense tenir les bases aprovades, ja que estaven en exposició pública fins al 23 de març. Per això no entenien que ja es poguessin presentar candidatures i valorar-les, sense abans saber si hi hauria al·legacions.

El regidor d'Igualtat va respondre que les bases sí que s'havien aprovat a la junta de govern. Afegia que en els certàmens en els quals no hi ha premi econòmic, com aquest, les bases no han de passar pel ple. Soriano explicava que l'exposició pública era «a títol informatiu» de cara als que volguessin presentar candidatures o al jurat.

Des del consistori no han fet referència, però, a aquest tema per explicar els motius de l'ajornament de l'entrega del guardó. La recuperació d'aquest premi vol ser també una manera de reconèixer la tasca feta per Teresina Martorell en l'àmbit de l'educació i la pedagogia.