El riuet de Coma-ruga.

El Vendrell anuncia diferents actuacions de millora a la zona del riuet de Coma-ruga

Seran tan ambientals com per facilitar l'accessibilitat dels usuaris

La regidora de Platges de l'Ajuntament del Vendrell, Bàrbara Peris, ha anunciat diverses actuacions de millora a la zona del riuet de Coma-ruga. L'objectiu és fer una adaptació ambiental de l'entorn del riuet i millorar l'accessibilitat dels usuaris. Per això es milloraran els accessos, es posaran espais d'ombra en un costat i s'instal·larà nova senyalització.

«Volem fomentar més l'ús de les aigües mineromedicinals del riuet, alhora que eliminem les barreres arquitectòniques», ha detallat Peris. També es posarà vegetació nova que sigui adient al litoral, i es retiraran les palmeres, algunes de les quals estan en molt mal estat. 

Les actuacions es dividiran en tres zones diferenciades, en les quals es preveuen usos variats. Des de la font al primer pont s'habilitaran accessos pensats per a la gent gran. Del primer al segon pont es prioritzarà la pràctica d'activitats esportives, mentre que la part final serà per a les famílies.

Aprofitant aquestes actuacions, també es retiraran les dues canonades d'aigües residuals que desemboquen a la zona. Són conduccions que transporten les aigües negres dels Masos i de la zona de la carretera.

Activitats de coneixement de la natura

Des de Turisme del Vendrell també s'han preparat dues activitats gratuïtes per conèixer l’entorn natural del Vendrell en família. La primera es farà el dissabte 10 de desembre i rep el nom de 'Geologia i patrimoni natural del Vendrell'. De les deu del matí a la una del migdia es recorreran diferents zones agrícoles del municipi, posant el focus en la geologia i el patrimoni natural.

El diumenge 18 de desembre es farà la segona, que proposa 'Descobrir els hàbitats de les Madrigueres'. Partint del búnquer es farà observació dels petits invertebrats que viuen a les llacunes i d'egagròpiles de rapinyaires nocturns. També s'instal·laran caixes niu per a ocells i es farà divulgació sobre la fauna que hi ha a les llacunes.

Els interessats a participar poden fer les reserves mitjançant WhatsApp al 670 019 171 o al telèfon 977 680 010. Ambdues activitats s'inclouen dins del projecte d'aprenentatge del Passaport Edunauta.

El riuet de Coma-ruga.
El Vendrell farà millores a la zona del riuet de Coma-ruga. | BP Diari