La plaça de Francesc Macià, al Vendrell, en la primera fase del desconfinament.

El Vendrell anuncia una reducció del 50% de la taxa de terrasses aquest 2021

Un total de 139 establiments es beneficiaran de la tercera línia d'ajuts

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha anunciat una reducció del 50% a la taxa de terrasses per aquest any 2021. Així, el cost per cada taula que els bars i restaurants tinguin a la via pública passarà dels 52 euros dels anys anteriors als 26 euros d'aquest any. 

«Calculem que és l'equivalència dels sis mesos de restriccions que els establiments estan patint des del passat mes d'octubre», ha explicat Martínez. El batlle també ha recordat que aquest 2021 ja s'està aplicant una reducció del 25% a la taxa de recollida de residus comercials.

Tercera línia d'ajuts

En la seva compareixença, Martínez ha aprofitat per donar xifres de l'última línia d'ajuts per a establiments de restauració i centres d'estètica, la tercera que s'aprova des que va esclatar la crisi vinculada al coronavirus. Seran 139 els establiments que rebran aquest ajut de 600 euros, que és acumulable a l'anterior que ja havien rebut aquests mateixos comerços

«Sabem que, en la situació actual, tota ajuda és poca», ha reconegut l'alcalde, que tot i això ha volgut valorar que l'Ajuntament ja hagi impulsat tres convocatòries d'ajuts pel sector del comerç local. Martínez ha afegit que al llarg de l'any encara es preveu noves mesures per donar suport al sector, un dels més afectats per les restriccions.