El Vendrell segueix aprimant l'administració i dissol el Patronat de l'Auditori

Amb aquesta acció ja només quedaran dos patronats i dues mercantils actives

El ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dimarts 31 de juliol aprovarà la dissolució del Patronat Municipal de l'Auditori Pau Casals. D'aquesta manera, se seguirà aprimant l'estructura administrativa del consistori, que abans de la crisi es componia de fins a 13 figures jurídiques diferents, entre patronats, empreses mercantils i el mateix Ajuntament. El pla de racionalització i de contenció financera que s'ha vist obligat a seguir el consistori els últims anys ha comportant que diferents d'aquestes figures hagin desaparegut, sent absorbides pel mateix consistori.

Així,  els patronats d'Esports, Promoció Econòmica i Turisme ja van desaparèixer, i ara ho farà el de l'Auditori. Eva Serramià, regidora de Cultura, ha apuntat que la majoria de les seves tasques ja eren desenvolupades per treballadors de l'Ajuntament, i que la dissolució del patronat no comportarà grans canvis en aquest sentit. L'Ajuntament es quedarà amb els diferents béns que fins ara eren del patronat.

Sense altres dissolucions a la vista

La del Patronat Auditori Pau Casals serà l'última dissolució que l'Ajuntament preveu fer aquest mandat.  Els dos únics patronats que seguiran actius seran el del Museu Deu —que no es pot anul·lar en provenir d'un testament— i el de l'Hospital Asil Sant Salvador. L'alcalde, Martí Carnicer, ha destacat la tradició que té aquest últim patronat per argumentar la voluntat del consistori de mantenir-lo.

Aquests últims anys també han desaparegut diverses empreses mercantils, en total tres. Les úniques que queden ara són les de Prosceni i El Vendrell Comunicació. Carnicer ha apuntat que ambdues són operatives i que continuaran actives. El ple municipal d'aquest dimarts també preveu aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdit, per les factures pendents de cobrar de finals de l'any passat, que no es poden comptabilitzar al pressupost. Són factures de l'Ajuntament i els patronats de l'Auditori i de l'Hospital Asil, que pugen a uns 500.000 euros.