Un ple de l'Ajuntament del Vendrell.

El Vendrell aprova una nova Relació de Llocs de Treball que no convenç els sindicats

La RLT actualitza les condicions dels treballadors del consistori i els patronats

L'Ajuntament del Vendrell va aprovar de forma inicial aquest divendres 20 de maig la nova Relació de Llocs de Treball (RLT). El document actualitza les condicions dels treballadors de la corporació, així com del Patronat de l'Hospital Asil i de la Fundació Deu Font. L'anterior RLT datava del 2005 i havia quedat desfasada en molts aspectes.

El consistori va fer un ple extraordinari i urgent perquè havia d'aprovar la nova relació de llocs de treball abans de l'1 de juny. Això és així perquè l'actualització s'ha fet aprofitant els canvis en la llei per reduir l'interinatge, la 'llei Iceta'. El ple també va aprovar la modificació de la plantilla del personal de l'Ajuntament i diferents modificacions de crèdit per fer front a les actualitzacions.

Adeu al sistema de trams

El regidor de Personal, Baltasar Santos, va apuntar que amb la nova RLT es començava a solucionar un problema que estava enquistat al consistori. Entre els aspectes destacats hi ha el fet que desapareix el sistema de trams, que Santos assegura que generava problemes d'interpretació. El regidor va afegir que s'ha instaurat un únic tram, «que és el tram alt».

Això no vol dir que tots els treballadors de la casa hagin de veure augmentat el seu salari amb aquesta actualització. De fet, Santos va recordar que la llei no permet fer pujades generalitzades de salaris amb la nova RLT. Sí que va avançar que s'han fet «adequacions singulars».

Pel que fa a la plantilla, un dels punts destacats és que el personal que feia actuacions subvencionades de l'Eina passarà a ser personal estructural. També s'ha creat la figura del coordinador d'àrea, amb la previsió que aquestes places es vagin ocupant eventualment.

La RLT va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i la regidora no adscrita, mentre que l'oposició va votar en contra. SP-ERC, Junts, Primàries i Podem van criticar que no se'ls hagués deixat participar en l'elaboració de la Relació de Llocs de Treball. També van lamentar el poc temps que havien tingut per revisar tota la documentació abans del ple.

De la mateixa manera, van afirmar que els principals sindicats  dels treballadors rebutgen la RLT. Lluís Navarrete, portaveu de SP-ERC, va llegir un text dels sindicats en els quals asseguraven que no hi havia hagut una verdadera negociació. També apuntaven que molts dels canvis eren «arbitraris» i «subjectius».