L'estació de bombament de Sant Salvador.

El Vendrell haurà de fer arribar subministrament elèctric a l'estació de bombament de Sant Salvador

Els tècnics de Costes han comprovat que tant les bombes com les canalitzacions funcionen bé

De mica en mica es va avançant en la recuperació de l'estació de bombament de la platja de Sant Salvador, al Vendrell, una infraestructura que es va fer l'any 2007 amb un cost de 2,6 milions d'euros però que no va arribar a funcionar mai. Aquest divendres 13 de novembre al matí, tècnics del departament de Costes han mantingut una reunió amb l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Platges, Bàrbara Peris, per posar-los al dia sobre l'estat de l'estació.

Els últims treballs fets han permès constatar que el sistema de bombes funciona de forma correcta i drena l'aigua cap al mar, tal com ja va avançar el consistori fa dues setmanes. De la mateixa manera, també han certificat que les diferents canalitzacions que han de recollir l'aigua de la façana marítima de Sant Salvador no es troben saturades. «Tenim confiança que, emprenent algunes accions, l'estació pugui funcionar aviat al 100%», ha apuntat Bàrbara Peris.

Manca de subministrament elèctric

Fetes aquestes comprovacions, sembla clar que el principal problema pel qual l'estació no havia funcionat mai és perquè no hi arribava el subministrament elèctric, un extrem que ha confirmat la regidora de Platges. Per fer les comprovacions actuals s'està usant un generador d'energia com a sistema provisional, però des del consistori admeten que per a posar en marxa de forma definitiva l'estació s'haurà de fer arribar la instal·lació elèctrica fins a la infraestructura.