Vista del Vendrell.

El Vendrell assegura que l'anul·lació de l'impost de la plusvàlua no fa variar el pressupost pel 2022

L'Ajuntament recapta més de dos milions d'euros anuals amb aquest impost

L'anul·lació de l'impost de la plusvàlua per part del Tribunal Constitucional (TC) ha suposat un maldecap pels diferents consistoris. Aquest és un tribut que grava les vendes o les herències d'immobles, i que cobren els ajuntaments. El del Vendrell ingressava 2,2 milions d'euros anuals per aquest impost.

L'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, ha assegurat a TarragonaDigital que aquesta sentència no afectarà la tramitació del pressupost pel 2022. «Un cop s'ha fet l'aprovació inicial (dels comptes), el tràmit ja no és retroactiu», ha explicat el batlle.

Ajustar-los quan s'apliqui la nova fórmula

El que sí que es preveu és que, un cop es concreti la nova fórmula d'aquest impost, s'hagi de fer una modificació de crèdit per ajustar els comptes. Martínez ha recordat que la sentència «no anul·la l'impost, sinó la fórmula que es fa servir».

Fins ara, l'impost gravava les vendes d'immobles o herències pel benefici que es produïa en la transacció. Però en molts casos, i sobretot després de la crisi del 2008, aquestes operacions no generaven un benefici, però la plusvàlua se seguia aplicant. Des del Ministeri d'Hisenda han comunicat que estan revisant el tribut per «garantir el finançament» dels ajuntaments.