Vista aèria del Vendrell.

El Vendrell atorga els primers ajuts a empreses i autònoms afectats per la Covid-19

Suposen només un terç del total de peticions fetes

L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat la concessió del primer paquet d'ajudes a les petites empreses i treballadors autònoms locals afectats per la crisi del coronavirus. En total s'han atorgat ajudes a 168 empreses o autònoms que han hagut de cessar la seva activitat o han tingut una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació. El 98% d'aquests 168 beneficiaris han obtingut l'import màxim de la subvenció, que és de 600 euros per empresa.

Dos terços de les empreses queden fora

Des del consistori han apuntat que fins a dos terços dels sol·licitants de les ajudes no han pogut accedir a la subvenció. Del total de 485 empreses o autònoms que ho havien demanat, 317 no ho han pogut rebre. Els motius, segons l'Ajuntament, són variats, des de les empreses als quals els mancava documentació, fins a les que no havien tramitat de forma correcta la sol·licitud, passant per les que no complien algun dels requisits.

Una segona convocatòria

Tot i això, des del consistori admeten que una part dels sol·licitants que no l'han rebut sí que complien els requisits, però han quedat fora per l'exhauriment del pressupost consignat, que era de 100.000 euros. Per solucionar aquest aspecte, l'Ajuntament ja ha anunciat una nova convocatòria d'ajuts amb un pressupost de 120.000 euros, on es facilitarà que «les empreses que no han pogut beneficiar-se de l'ajuda puguin tornar a demanar-la ara». 

Paral·lelament, des de l'Eina s'organitzaran sessions informatives per a empreses sobre la tramitació electrònica, per tal de facilitar la presentació de les properes sol·licituds. Aquesta línia de suport es recull en el document Reactivem el Vendrell, que la setmana passada va ser presentat pel conjunt de les forces polítiques amb representació a l'Ajuntament.