Sanitaris portant vacunes a Calafell.

El Vendrell i Calafell acceleren la vacunació dels més grans de 80 anys

Han habilitat pavellons per posar la vacuna contra el coronavirus

La vacunació contra la Covid-19 al Baix Penedès sembla que, ara sí, s'accelera. Durant l'última setmana amb xifres consolidades —del 23 de febrer a l'1 de març— hi ha hagut el nombre més gran de persones vacunades a la comarca, un total de 1.500, més del doble que la setmana anterior. A dia 4 de març ja han rebut la primera dosi 5.000 persones, de les quals 2.000 també han rebut la segona.

Pavellons per vacunar

L'increment es deu a la vacunació dels docents que ja va començar fa unes setmanes, però també a la de la gent més gran de 80 anys que viu en domicilis particulars. Cunit ja va començar a fer-ho la setmana passada, i aquesta setmana ha arribat el torn del Vendrell i Calafell.

Les dues principals poblacions del Baix Penedès han habilitat pavellons per fer la vacunació a la gent gran. Al Vendrell s'està fent al del Club d'Esports, mentre que a Calafell es du a terme al Joan Ortoll. De la mateixa manera, s'ha organitzat un dispositiu per vacunar als domicilis particulars aquelles persones que tenen problemes de mobilitat.

A la cua de les vacunacions

El Baix Penedès és la comarca amb menys població vacunada de Catalunya (un 4.70%), segons dades del Departament de Salut. Només la Selva i el Solsonès es troben també per sota del 5% de vacunats. L'objectiu és incrementar aquestes xifres en les pròximes setmanes.