Rua de Carnaval del Vendrell.

El Vendrell, Calafell, Cubelles i l'Arboç reafirmen la voluntat de fer rues de Carnaval

Remarquen que és una festa «de gran impacte per al sector turístic i de la restauració»

El Vendrell, Calafell, l'Arboç i Cubelles han reafirmat la seva voluntat de recuperar les rues per al Carnaval del 2022. Els municipis del Penedès Marítim van acordar fa unes setmanes les línies bàsiques que haurien de seguir les rues del 2022. L'objectiu era poder recuperar la presencialitat d'aquesta festa.

Però després de l'anunci conjunt, l'Ajuntament de Cunit va anunciar que finalment descartava fer una rua de carrosses i comparses. El motiu era la incertesa que tenien les colles locals sobre l'evolució de la pandèmia i com podien variar les restriccions. Per això, Cunit vol fer diversos actes presencials de Carnaval, però no les rues.

Impacte turístic i a la restauració

De moment, els altres quatre municipis es mantenen ferms en la recuperació de la festa en tota la seva esplendor. Segons han explicat en un comunicat conjunt, «el procés de vacunació i l'estat epidemiològic faciliten la celebració» del Carnaval. També recorden que aquesta festa suposa un «gran impacte per al sector turístic i de la restauració dels municipis participants».

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ho ha reiterat en declaracions a l'emissora de ràdio local. «No ens podem permetre prescindir  d'aquesta festa», ha apuntat Ferré, remarcant la importància econòmica i cultural que té pel municipi. Més després que aquest 2021 ja no es poguessin celebrar els actes presencials.

Aquesta voluntat «d'anar recuperant les nostres festes i tradicions» és el que segueix impulsant els municipis signants a complir «amb el que es va acordar». Ara mateix, la situació de la pandèmia al Baix Penedès és molt bona, ja que es troba en mínims de contagis. Tot i això, la previsió és que hi hagi un repunt coincidint amb els mesos d'hivern, tal com ja s'està produint en alguns territoris.