El Vendrell, Calafell i Cunit volen coordinar els carnavals per tenir més participació

La proximitat dels horaris de les rues ha estat un maldecap els últims anys

La manca de coordinació entre les diferents rues de Carnaval del Baix Penedès ha estat un problema recurrent els últims anys. La proximitat horària de diferents rues el mateix dia suposava un maldecap per a aquelles carrosses o comparses que volien anar a totes les rues. Per al pròxim any 2019, els responsables dels ajuntaments del Vendrell, Calafell i Cunit, els tres principals municipis de la comarca, no volen que això es repeteixi, i ja han iniciat els contactes per buscar una coordinació més gran.

Calafell celebra, tradicionalment, tres rues, una el divendres al vespre (Segur), una el dissabte a la nit (Platja) i una el diumenge a la tarda (Poble).  Això fa que les de divendres i dissabte coincideixin amb la rua del Vendrell i la de Cunit respectivament. Tot i que aquestes dues són més aviat, la llarga durada d'aquestes rues acaba provocant, molts cops, que es trepitgin o que no deixin temps material per anar d'un municipi a l'altre.

Coordinació entre totes les rues de Carnaval

Això va passar aquest 2018. La rua del Vendrell es va allargar moltíssim, i molts dels participants ja no van arribar a temps a la de Segur o ho van fer molt tard. Això va provocar queixes entre els participants. La situació només se solucionarà si hi ha bona voluntat per totes bandes. Des de Calafell es queixen per haver de començar tan tard, però el Vendrell o Cunit responen que el municipi veí té tres rues i que no té lògica que hagin d'adaptar al seu gust l'única que ells fan.

De totes maneres, la reunió d'aquesta setmana al Vendrell és la primera pedra per arribar a una entesa i millorar la coordinació. Segons han apuntat des de l'Ajuntament del Vendrell, la voluntat és «aconseguir que les tres festes siguin el màxim de lluïdes i amb la major participació possible». Per aquesta raó han començat els contactes gairebé mig any abans del pròxim Carnaval, que el 2019 serà a principis de març, per tenir temps per tractar tots els aspectes i arribar a un acord.