El Vendrell, Calafell i Cunit coordinen, a la fi, els seus Carnavals

El Carnaval del Penedès Marítim inclou també el que es fa a Cubelles

Els ajuntaments del Vendrell, Calafell i Cunit han aconseguit coordinar, a la fi, els seus Carnavals. Aquesta era una demanda que hi havia els últims anys, especialment pels problemes que hi havia entre les rues del Vendrell i Segur de Calafell, que es fan el mateix dia, i que gairebé coincidien. Des de fa mesos, els tres consistoris, junt amb el de Cubelles,  treballaven per fer una programació completa de tots els Carnavals, que aquest dilluns han presentat sota el nom de 'Carnaval al Penedès Marítim'.

D'aquesta manera, s'ha millorat la coordinació entre totes les rues. La del Vendrell, que enguany es farà el divendres 1 de març, s'avança mitja hora, i començarà a les 19.00 hores, mentre que la de Segur de Calafell es retardarà mitja hora i començarà a les deu de la nit.  Amb això s'espera que els participants a les dues rues tinguin temps de desplaçar-se del Vendrell a Segur, un fet que l'any passat va ser molt difícil per a algunes comparses i carrosses. 

 

Coincidència de Cunit i Cubelles

El dissabte a la tarda hi haurà les rues de Cunit i Cubelles, que gairebé comencen a la mateixa hora, la de Cunit a les 18.30 hores i la de Cubelles a les 19.00 hores. En aquest cas, no s'ha optat per separar-les perquè el dissabte  «és una dia en el qual hi ha molta demanda per participar, i així ens ho podem repartir entre les dues rues», ha explicat el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas. El mateix dissabte, a les deu de la nit, es fa la rua de Calafell Platja.

El diumenge 3 de març es farà la tercera i última rua de Calafell, la del poble, que comença a les cinc de la tarda. Els consistoris han editat un tríptic amb la programació de Carnaval dels quatre municipis, en el qual s'hi inclouen els espectacles infantils, els pregons del Rei Carnestoltes i els Carnavals Infantils. Es presentarà de forma conjunta a Fitur. També es busca un acord amb el gremi d'Hostaleria del Baix Penedès per aconseguir pacs de cap de setmana, de restauració i allotjament, per atraure els visitants.

  

La regidora de Turisme de Calafell, Maite González, ha avançat que un dels objectius de cara a l’any vinent es «unificar al màxim les bases de participació als Carnavals» per facilitar «la participació dels carrossaires i comparsistes». També es vol parlar amb l'Ajuntament de l'Arboç per sumar-se a la iniciativa, amb la seva rua del diumenge al matí.