Socorristes a la platja de Cunit.

El Vendrell, Calafell i Cunit prenen decisions diferents sobre l'accés a la platja per Sant Joan

Els consistoris recorden que està prohibit fer foc a la sorra i consumir beguda

A una setmana de la revetlla de Sant Joan, els ajuntaments del Vendrell, Calafell i Cunit han pres decisions divergents sobre l'obertura de les platges. Així, mentre el Vendrell i Calafell permetran l'accés de la gent a la platja durant la nit del 23 de juny, Cunit ho ha prohibit.

Sense restriccions d'accés al Vendrell i Calafell

La regidora de Platges del Vendrell, Bàrbara Peris, ha afirmat a RTV el Vendrell que les platges estaran obertes. Tot i això ha recordat que està prohibit consumir beguda a la sorra, fer fogueres o llençar petards. Els últims caps de setmana hi ha hagut diversos 'botellons' a les platges del municipi, que han deixat un gran nombre de residus.

També Calafell mantindrà les platges obertes. L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha confirmat que els ciutadans hi podran accedir, però ha recordat que no s'hi permetran fer focs. El passat 2020, just sortint de la primera onada de la pandèmia, Calafell va ser l'únic municipi de la zona que va obrir les platges per Sant Joan.

Cunit prohibeix l'accés

En canvi, l'Ajuntament de Cunit ha pres una decisió diferent. Tal com han confirmat fonts del consistori a aquest diari, l'accés a les platges estarà prohibit durant la revetlla. Per assegurar que es compleix la mesura, s'han anunciat diversos controls policials durant tota la nit.  

La decisió de Cunit s'alinea amb la que han pres altres ajuntaments del Garraf, com ara Cubelles, Vilanova o Sitges. En canvi, en llocs com Tarragona ja s'ha anunciat que les platges estaran obertes amb normalitat.