La clausura de la capitalitat cultural de Cervera.

El Vendrell assumeix la capitalitat de la cultura catalana amb l'entrada al 2020

L'esdeveniment s'inaugurarà oficialment el 25 de gener

Quan les dotze campanades acomiadin aquest dimarts 31 de desembre a la nit l'any 2019, el Vendrell assumirà formalment la capitalitat de la cultura catalana, que ostentarà durant tot el 2020. La capital del Baix Penedès recull el testimoni de Cervera, que va cloure l'any de la seva capitalitat el passat 21 de desembre, després que unes 37.000 persones hagin gaudit de les 122 activitats culturals que s'han fet en aquest municipi de la Segarra. 

L'acte de clausura del 21 de desembre va servir per fer el traspàs oficial entre Cervera i el Vendrell, amb el qual es va comptar amb la presència de l'alcalde vendrellenc, Kenneth Martínez, així com amb el del president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. La capitalitat cultural del Vendrell s'inaugurarà de forma oficial el pròxim dissabte 25 de gener, amb un acte del qual encara no se n'han explicat els detalls.

Esperant l'anunci dels actes de l'any

De fet, l'Ajuntament del Vendrell encara no ha donat a conèixer quins actes integraran al llarg de l'any 2020 aquest esdeveniment. Sí que es va presentar el mes de març el logo i la imatge gràfica oficial de la capitalitat, obra del calafellenc Andreu Robusté. Fa unes setmanes, la Comissió de Foc també va enregistrar un espot per reivindicar la ciutat com a capital del foc, dins el marc de l'any de la cultura catalana.

Un altre acte que estarà inclòs en la celebració, tot i que també tindrà vida pròpia, serà la celebració del centenari de la creació de l'Orquestra Pau Casals. Es farà recreant el concert de l'any 1927, en l'homenatge que la vila va fer al Mestre. El concert tindrà lloc el 10 de juliol a la plaça Nova i anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Jordi Mora. L'any 2021, la capitalitat cultural estarà en mans de Tortosa.