Frame del vídeo de les entitats de foc del Vendrell.

El Vendrell es reivindica com a capital del foc amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana

Han fet un espot per promocionar aquest àmbit, molt destacat al municipi

A mesura que s'apropa l'any 2020, les diferents entitats del Vendrell van escalfant motors per la capitalitat de la cultura catalana que ostentarà la ciutat. En aquest sentit, les nombroses entitats de foc del municipi han encarregat un espot per promocionar el seu teixit associatiu, que ha estat realitzat per la productora audiovisual tarragonina Atzavara. El resultat d'aquest vídeo es pot veure en aquest mateix article.

Nou colles de foc i un dels correfocs més importants del país

Al Vendrell hi ha actualment nou colles de foc, dues de les quals tenen secció infantil. Entre elles hi ha una entitat centenària, com és el Ball de Diables, molt arrelat al municipi i que, just aquest 2019, està celebrant els 40 anys de la seva recuperació. També cal destacar que la ciutat celebra una de les cercaviles de foc més importants de Catalunya. Per tot això, des de la Comissió de Foc del Vendrell creuen que el municipi s'ha guanyat «per mèrits propis l'etiqueta de capital del foc».   

A l'espot que ha fet Atzavara s'ha buscat ensenyar els ítems més característics de les colles de foc, com ara «el so dels tabals, la intensitat del foc, el sentiment de pertinença, els valors i la passió». Per aquest motiu s'han gravat plànols curts i propers, «per transportar al públic i fer-lo sentir, a través de la pantalla, dintre del foc i partícip del missatge», expliquen des de la comissió. 

Premi Best pel bateig del Cabrot Petit

També relacionat amb les entitats de foc del Vendrell, la colla del Cabrot de Foc ha rebut un reconeixement en forma de premi Best per l'acte de bateig del Cabrot Petit, que va tenir lloc el passat 18 de maig. Aquests són uns guardons que impulsa la Direcció General de Cultura Popular Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, junt amb la Diputació de Barcelona, la Paeria de Cervera, diversos patrocinadors i persones vinculades a l'àmbit de la cultura tradicional i popular.

També et pot interessar: