Imatge d'arxiu del carril bici de l’avinguda de Falset

El Vendrell connectarà la zona escolar amb el centre a través d'un carril bici

Es tracta d'un projecte cofinançat pel fons FEDER

El projecte per fer un nou carril bici que connecti la zona escolar amb el centre del Vendrell segueix avançant i aquest mes de novembre la junta de govern local l'ha aprovat inicialment. El projecte estarà en exposició pública fins al 31 de desembre i, si no hi ha esmenes, es podrà convocar la licitació pel contracte d'obres. El pressupost de la licitació serà de 446.500 euros, amb un 50% cofinançat pel fons FEDER

Un recorregut en dos trams

Amb aquest carril quedaran connectats el centre de la ciutat i la zona escolar, la qual cosa permetrà un ús segur de la bicicleta per anar als diferents centres escolars, a l'estació d'autobusos o a la de Rodalies Renfe. La via tindrà un primer tram que anirà per la zona escolar i enllaçarà amb el carrer Francesc de Riera a través dels diferents carrils bici que ja es van fer a les voreres de la zona de les Deveses.

El segon tram desembocarà a l'avinguda de Jaume Carner, des d'on es podrà enllaçar amb la via verda que arriba fins als nuclis marítims o continuar en direcció al centre, amb final a l'estació de Rodalies. En total són més de dos quilòmetres executats en dos trams, i amb els quals es vol connectar entre si diversos dels barris més poblats de la ciutat, com el Tancat, el Mas d'en Gual o el Camp de França.

Menys ús del vehicle privat

Des de l'Ajuntament volen aconseguir, amb aquesta infraestructura, un transvasament dels desplaçaments que actualment es fan amb el vehicle privat, per promoure la mobilitat en bicicleta. També creuen que tindrà una utilitat social reconeguda, per la seva proximitat amb equipaments administratius com les oficines del SOC i la Seguretat Social, els Jutjats del Vendrell i els centres educatius.