El Bou de Foc del Vendrell.

El Vendrell celebra els 35 anys del Bou de Foc amb una exposició al Portal del Pardo

La mostra es podrà veure fins al dia 28 d'agost

El Bou de Foc del Vendrell celebra aquest 2021 els seus 35 anys de vida. Per a commemorar-ho, l'associació Bou de Foc ha preparat una exposició sobre la bèstia i la seva història al Portal del Pardo. S'inaugura aquest divendres 6 d'agost, a les 18.00 hores, i es podrà visitar fins al 28 d'agost.

A la mostra es podran veure fotografies de la història del Bou i també hi haurà la Vaca 'Xula' de Vacarisses. Aquesta bèstia va contraure matrimoni amb el Bou de Foc l'any 1996, quan se celebraven els deu anys de la bèstia vendrellenca. A la inauguració de l'exposició hi seran presents al president del Bou de Foc, Adrià Arroyo, i la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero.

Des del 1986

El Bou de Foc es va construir el 1986, amb una estructura de fusta recoberta de pasta de paper. Va debutar a la Fira d'aquell any, però va tenir una primera vida curta, ja que el 1991 va quedar parcialment destruïda en encendre's el carretó dels coets. L'escultora Dolors Sans en va fer una rèplica amb resina i fibra de vidre, de dimensions més grans.

La bèstia pesa 65 quilos, fa quatre metres de llargada i 1,60 metres d'amplada, i té dotze punts de foc. Els membres del grup vesteixen casaca i pantalons vermells i negres, i els acompanyen els timbalers amb un toc propi. El 1996 l'associació va organitzar la primera trobada de Bous de Catalunya.