Regidores del Vendrell, amb els cartells de la campanya contra el masclisme.

El Vendrell comença una campanya per rebatre les 'fake news' del masclisme

L'acte institucional del 25-N es farà al matí a Coma-ruga i a la tarda a la plaça Vella

L'Ajuntament del Vendrell ha començat una campanya per «rebatre les 'fake news' del masclisme». És una iniciativa vinculada al Dia per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, que se celebra aquest dijous. 

«Volem rebatre aquelles falses acusacions i les mentides que avalen el discurs d'odi del masclisme», ha apuntat el regidor d'Igualtat, Christian Soriano. Per això s'han elaborat diversos cartells on es desmenteixen algunes de les acusacions més habituals que es fan en aquest àmbit. Es posaran a la via pública i també es difondran a través de les xarxes socials.

Arribar als més joves

Segons Soriano, la intenció és arribar als més joves, de manera que «es puguin prevenir futures situacions de violència». Altres formacions amb representació al consistori també col·laboren amb la campanya. Des de Som Poble-ERC, Salima el Youssoufi ha remarcat que cal combinar «la lluita activa» contra el masclisme amb «campanyes de sensibilització» com aquesta.

Des de Ciutadans, Luz Ramírez ha afegit que amb iniciatives com aquesta es combat la «desinformació que hi ha a tot arreu». Per últim, Bàrbara Peris, de l'AVP, ha assegurat que cal «trencar prejudicis» en aquest àmbit.

Als cartells es rebaten asseveracions com les que apunten que la violència domèstica ja es denuncia, és cosa d'estrangers o no té gènere. Es fa aportant dades que reflecteixen que només es denuncien un 25% dels casos, i que un 28% són comesos per estrangers. També que el 90% dels casos són d'homes contra dones.

Acte central del 25-N

Aquest dijous es farà l'acte central del 25-N, amb un minut de silenci per totes les víctimes i la lectura del manifest. Serà un doble acte, ja que a les dotze del matí es farà al davant del CAP de Coma-ruga i a les 17.00 hores es farà a la plaça Vella. A les 19.00 hores es projectarà el film 'La dona il·legal' a l'Escola de Música Pau Casals.

Un altre acte programat és la marxa exploratòria prevista pel dia 1 de desembre a les 17.30 hores. Serà un recorregut per revisar aquells carrers del Vendrell que generen més inseguretat en les dones. Està oberta a tothom qui vulgui sumar-s'hi.